Кувар
- Детаљи
- Категорија: Uncategorised
- Објављено уторак, 29 јануар 2019 11:07
- Посета: 301
Кувар
Подручје рада: трговина, угоститељство и туризам
Трајање образовања: три године
Број ученика који уписујемо: 15 ученика
Наставни план можете погледати кликом на линк.
Кувар ће умети да:
- организује свој рад и радно место, прима, обрађује и складишти намирнице, припрема јела и декорише их, издаје поруџбине и води евиденцију.
Блок настава и Професионална пракса
Из предмета Куварство ученици првог разреда имају две недеље блок наставе у школском кабинету-радионици. Из истог предмета ученици у другом разреду имају три недеље блок наставе, а у трећем разреду четири недеље блок наставе која се организује у кабинету или у угоститељском објекту.
Професионалну праксу имау недељу дана ученици првог разреда, а две недеље ученици другог разреда у угоститељским објектима.
Практична настава
Практичну наставу обављају ученици другог и трећег разреда по један дан недељно у школској радионици или угоститељским објектима.
Куда даље?
- доквалификација за четврти степен
- наставак даљег школовања у високошколским установама
- основне струковне студије
- основне академске студије
- дипломске академске студије – мастер
Подручје запошљавања:
- угоститељство и туризам