IN MEMORIAM Миодраг Станојевић - Мики

IN MEMORIAM

 

МИОДРАГ  СТАНОЈЕВИЋ – МИКИ

Дана 6.4.2014. године изненада је преминуо Миодраг Станојевић – Мики. Машински инжењер, магистар наука, професор машинске групе предмета Економско-трговинске и машинске школе у Кучеву. Особа која је у сваком тренутку била способна да пронађе праву реч, да из сваког момента извуче оно најбоље. Такав је био професор Мики.  Не само да је био професор, био је и прави пријатељ. Увек скроман, пажљив, културан и пре свега образован. Својим стручним радом био је у првим редовима и давао је свој допринос у покретању нових идеја у остваривању наставних планова и програма у нашој школи. Нажалост, прерано је отишао а могао је много тога да уради.

Није реч о обичном интелектуалцу, већ о својеврсном феномену који је био толико мултидисциплинаран, да је поред тема из машинства, информатике, математике,  итд, могао на једнаком нивоу да учествује у дискусијама из области спорта, музике, филма. Његова предавања су била пример другима како факултетски обазован човек треба да ради и размишља. Увек спонтан, отворен и одлично припремљен за наставу, одавао је утисак супериорне особе где год да се налазио. Верујем да не постоји особа која има лоше речи за оваквог човека. Кад се само сетим професора Микија, навру позитивна осећања, веровање у боље сутра а на лицу се појави осмех.

Драги наш професор Мики је отишао, но није нас напустио. Светли лик, увек позитиван став, велика подршка и разумевање, те племенита дела у првом реду човека и пријатеља, колеге и професора, остаће трајно у нашим мислима и нашим срцима, а бројне генерације његових ученика још дуго ће се сећати једног од највећих и најомиљенијих професора Економско-трговинске и машинске школе у Кучеву.

Нека му је вечна слава и хвала за доброту, топлину, пријатељство и знање које је несебично проносио.

         Почивај у миру професоре Мики !

У име запослених Економско-трговинске и машинске школе у Кучеву,

директор, проф.Слободан Бојовић