Излет колектива 2013

 

   gradiste 

Након што су се завршили наставе, оцењивање и свакодневне муке ученика (и наставника), синдикална организација уприличила је излет запослених у школи на крају школске године. Излет је трајао један дан, и изведен је 28. јуна 2013. За то време обишли смо неке од најзначајнијих дестинација чувене дунавске туристичке регије између Великог Градишта и Доњег Милановца.

 

l

 


Најпре смо обишли комплекс „Бели багрем“ између Раброва и Великог Градишта. Овај комплекс обухвата „Данубиа“ парк хотел, пристаниште и пратеће објекте. То нам је, додуше, био само успутни садржај на путу за Голубац, који је укључио панорамско разгледање викенд-комплекса „Винце-Ушије“. У Голупцу смо се кратко одморили. Одмор смо искористили да посетимо  „Голубачки град“. Један од наставника-учесника екскурзије показао је своје завидно знање тако што нам је презентовао историју монументалне средњовековне грађевине која краси лепу варош Голубац.

golubac

Следећа тачка био је неолитски локалитет Лепенски Вир. Ту смо одгледали видео-презентацију, натрпани смо пропагандним материјалом и, наравно, обишли смо сам локалитет.            

У Доњем Милановцу организован је колективни ручак за све учеснике излета. На крају, пуни хране и утисака (нарочито хране) посетили смо Велики Казан, најужи део Ђердапске клисуре.     

Већ помало уморни, вратили смо се у мило нам Кучево преко Рудне Главе и Мајданпека. Долазак је био у касним вечерњим сатима.

Аутор: С.Станковић

Слике погледајте у Галерији