Филтер
 • Екскурзија - Охрид 2013

   

   

  Екскурзија ученика завршних разреда, Охрид 2013.

   

  По први пут након много година, екскурзија ученика завршних и матурских разреда изведена је у иностранству. Упркос тешким материјалним приликама, родитељи су решили да за своју децу издвоје нешто више пара него што издвајају за обичне екскурзије. А, како кажу, колико пара толико музике. Да ли је вредело или не, свако просуђује за себе, али према реакцији ученика, рекло би се да је више него вредело.

   

  Кренули смо из Кучева рано ујутро 19. септембра. Тек је свитало када смо полазили. На почетку нас је пратила кишица, али што смо се више приближавали Македонији, киша је све више посустајала, уступајући место лепом времену. Такво време пратило нас је све време екскурзије, о чему сведочи гомила сунчаних и насмешених фоторафија које смо усликали нашим дигиталцима.

   

  DSCN5035Након пар кратких стајанки на путу, колико да се попије кафа и обаве некакве потребе, без неког задржавања прешли смо македонску границу. Заобишли смо Скопље и запутили се право у Охрид.

   

  Упркос називу од којег су неки професори шизели, хотел „Бетон“ показао се као сасвим добар хотел. Имао је чак и Вај-фај интернет, што је више него добро дошло да се бесплатно јаве кући сви они који имају Скајп, Вајбер и друге апликације. На тај начин избегли су да плаћају за домаће картице, или да после плачу кад од вољеног „Теленора“ добију рачун за роминг. Они који то нису имали... па, ваљда су плакали. 

   

  Сутрадан ујутро посетили смо, или боље речено, више смо прошли поред националног парка „Галичица“ и посетили манастир Свети Наум. Свако ко је хтео, искористио је прелепе видике да се услика и тако добија прилику да обија главу свакоме ко тамо није био. Осим манастира и лепих плажа, посебно је за успомену било ушће Црног Дрима у Охрид. Све то можете видети ако посетите моју страницу на Фејсбуку. Наравно, ако сте ми пријатељи. Или пријатељи мојих пријатеља. Ако нисте, немате појма колико ми је жао због тога.

   

  После подне смо отишли у обилазак града Охрида и посетили смо манастир Света Софија. Свако ко је хтео и имао пара, из манастира се у град вратио моторним чамцем, и тако приуштио себи још неколико незаборавних тренутака и несвакидашњи видик на град.

   

  Сутрадан је већ било време да се крене кући. У повратку смо посетили Скопље, да надокнадимо то што смо га заобишли у доласку, и видели необично велики број споменика: македонским краљевима Филипу II и Александру, цару Душану и многе, многе друге. Било их је толико да смо се малтене саплитали о њих. Обилазак Скопља завршили смо у ресторану „Македонска кућа“ који је, како смо чули реновиран и дограђен му је спрат, где смо уживали у македонској кухињи.

   

  Сада је већ стварно било време за полазак. Почео је већ и да пада мрак. На граници се опет нисмо дуже задржавали и у Кучево смо стигли нешто након поноћи. Можда бисмо овакво искуство и поновили, али, хеј, заборавили смо да смо ми матурски разред. Последња екскурзија. 

   

                                      Аутор: С.Станковић

  Више слика у галерији

   

   

 • Дан Светог Саве 2014/2015

  DSCN4726 

  Дана 27.01.2015. пригодном прославом, обележен је дан Св. Саве.

   

  Више слика у галерији. 

 • Матуранти школске 2012/2013 године

   

                                                                                                                                                                                       -                                                                                   

   

   

   

   -                                                                                                                                                                                                                                                                       

  Ученик генерације школске 2012/2013

   

 • Унеско камп Кикинда 2012


  УЧЕШЋЕ НАШЕ ШКОЛЕ
  НА VI МЕЂУНАРОДНОМ
  УНЕСКО КАМПУ У КИКИНДИ

         Oве године је наша школа учествовала на Међународном кампу, организованог од стране гимназије „Душан Васиљев" из Кикинде, који је одржан у периоду од 10-14 октобра 2012. Године. Камп је организован под називо "Мој град-то сам ја", са тематским насловом „Лепота живота". Ученици Миловановић Јована, Ћирковић Невена и Новаковић Матеја, са професоркама Мијатовић Весном и Јовић Иваном, представљали су нашу школу и град на овогодишњем кампу у Кикинди.
       Циљ кампа је да допринесе миру и сигурности кроз подржавање сарадње и зближавање омладине кроз образовање, науку и културу.
  Из наше земље су поред наше школе учествовала и школа из Лесковца, а и школе из других земаља Мађарске, Македоније, Румуније, Бугарске, Пољске.
         У име наше школе захваљујемо се Општини Кучево, Туристичкој организацији Кучево, Центру за културу Кучево што су нам изашли у сусрет и помогли приликом припрема за камп.