Филтер
 • Достигнућа младих у Србији - Конференција наставника 2014.


  JAS 1Годишња конференција наставника који у својим школама спроводе програме Достигнућа младих (Junior Achievement in Serbia) одржана је у Крагујевцу од 24. до 26. октобра 2014. године. Око 120 наставника из 61 средње школе из целе Србије имало је прилику да освежи и унапреди своја знања кроз различите радионице, предавања и дискусије, а међу њима и професори наше школе, Весна Мијатовић и Данијела Тасић.

   

  На конференцији су говорили:
  Ана Мирковић, Digital Communications Institute 
  Проф.др Михаило Црнобрња, ФЕФА - Факултет за економију, финансије и администрацију
  Ива Павловић Пушица, Институт за лични развој и едукацију младих
  Драгољуб Љубичић Мићко, агенција Тим талената 
  Срећко Шекељић, Покрени се за будућност
  Радован Живковић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја
  Маријана Симић, Business Innovation Programs
  Александра Вучетић, Министарство привреде Републике Србије 


  JAS 4Конференција је реализована уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој USAID Serbia и пројекта Покрени се за будућност којим руководи Центар за развој лидерства.


  Организација Достигнућа младих у Србији развија и спроводи економске образовне програме за младе људе кроз партнерство између бизниса и образовног система. ДМуС кроз своје програме приближава стварни свет бизниса младим људима и развија њихове потенцијале.  Визија ДМуС је креирати предузимљиву генерацију отворену за промене, оснажену и спремну за суочавање са будућношћу, која размишља изван оквира своје тренутне ситуације и активно учествује у свим сегментима савременог живота повећавајући своје могућности при запошљавању.

   сајт ДМуС: http://www.ja-serbia.org/sr

  JAS 2   JAS 3 

 • Излет колектива октобар 2014

   

  izlet2014

   

   Професори и особље наше школе искористили су један од последњих лепих и сунчаних дана ове јесени за заједничко дружење у природи. Посетили су видиковац на Јелениној стени са којег се пружа предиван поглед на долину у којој вијуга река Пек и где се сместило Кучево. Уз причу, смех, велику количину роштиља и понеку чашицу, дружење је трајало све до вечерњих сати. 

   

   

  више слика у галерији

   

   

 • Матуранти 2013/14

  Економски техничари 

  генерација 2013/14

   

   

   

   

  Туристички техничари 

  генерација 2013/2014

   

   

    

    

  Аутомеханичари

  генерација 2013/2014

   

   

 • Инклузивно образовање - Интерно стручно усавршавање

  У нашој школи се ове школске године неки ученици образују по индивидуалном образовном плану, отуда је настала и потреба да се са овим начином рада наставници још ближе упознају.

  Ксенија Јанковић – психолог, Милица Радић – наставник енглеског језика и координатор стручног тима за инклузивно образовање и  Сања Стефановић – наставник историје уметности, су 04. октобра 2013. одржале презентацију на тему инклузије и информације са похађаних обука поделиле са колегама у школи. 

    inkluyija 1 inkluyija 2

   Тема инклузије у образовању је веома актуелна у нашем друштву. Инклузија у образовању подразумева укључивање деце/ученика са сметњама у развоју или са посебним образовним потребама у систем редовних школа у којима ће им се омогућити квалитетно образовање и развој. Циљ инклузије у образовању је обезбеђивање квалитетног образовања за сваког ученика, под једнаким условима за све, јер је право на образовање, као људско право, загарантовано ратификованим међународним правним актима, Уставом Републике Србије и законима који ближе регулишу остваривање људских права у области образовања и васпитања.

  Инклузија значи смањивање свих препрека у образовању за све ученике.

  Своја излагања, наставнице су завршиле поруком:

  ‘’ДОШАО САМ ДО ЗАСТРАШУЈЕГ ЗАКЉУЧКА.
  ЈА САМ ОДЛУЧУЈУЋИ ЕЛЕМЕНТ У УЧИОНИЦИ. МОЈ ПРИСТУП СТВАРА АТМОСФЕРУ. МОЈЕ РАСПОЛОЖЕЊЕ ОДРЕЂУЈЕ КАКВО ЋЕ ТОГ ДАНА БИТИ ВРЕМЕ. КАО НАСТАВНИК ПОСЕДУЈЕМ СТРХОВИТУ МОЋ ДА ДЕЧИЈИ ЖИВОТ УЧИНИМ БЕДНИМ ИЛИ ВЕСЕЛИМ. МОГУ ДА БУДЕМ ИСТРУМЕНТ МУЧЕЊА ИЛИ ИНСТРУМЕНТ ИНСПИРАЦИЈЕ. МОГУ ДА ПОНИЗИМ ИЛИ РАЗВЕДРИМ, ПОВРЕДИМ ИЛИ ИЗЛЕЧИМ. 
  У СВИМ СИТУАЦИЈАМА МОЈ СТАВ ОДРЕЂУЈЕ ДА ЛИ ЋЕ СЕ НЕКА КРИЗА ПРОШИРИТИ ИЛИ СМАЊИТИ, ДА ЛИ ЋЕ НЕКО ДЕТЕ ПОСТАТИ ЧОВЕК ИЛИ НЕЧОВЕК. ‘’                 
  Хаим Жино, васпитач и писац

  Коришћени материјал можете погледати овде: 

  Power Piont презентација: http://1drv.ms/1nV0Icl

  Образовање - Промена парадигме: https://www.youtube.com/watch?v=t4qV0j5l1qo