Филтер
 • Дан примирја у Првом светском рату

  Дан примирја у Првом светском рату обележава се у спомен на све невино страдале између 1914. и 1918. године. Обележава се у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је у Француској потписано примирје у Првом светском рату.
  Примирје, које је било на снази све до закључивања коначног мировног споразума у Версају, 28. јуна 1919. године, обележава се у свим земљама које су потписале споразум.
  Празник је у Србији први пут званично обележен 2012. године, на основу измена Закона о државним и другим празницима. У Србији је 11. новембар нерадан дан, а према школском календару за 2014/2015. годину, школе у централној Србији не раде у понедељак и уторак, 10. и 11. новембра.

   

 • Турнир у баскету 2014.

  basket1.mesto

   

  У организацији Ученичког парламента, одржан је турнир у баскету у оквиру наше школе. Учествовали су ученици свих образовних профила осим машинске струке. Турнир је почео 03.11.2014. и трајао до 14. новембра.

  Победници турнира су одељење III1 које је у финалу победило IV1 резултатом 11:9. Треће место је освојило одељење II1. Одржано је 12 мечева у терминима 6. и 7. часа, а посећеност турнира била је осредња.

  Припрема се турнир у одбојци.

   

              basket2.mesto         basket3.mesto

  Више слика у галерији.

 • Зајечар ЗаЛет 2014

   


          IMG2 3331  

   

   

   

   

   

  Наш професор књижевности Сергеј Станковић, учествовао је ове године

  на јубиларном, десетом ЗаЛет-у - Зајечарском летњем фестивалу.

  Овај фестивал посвећен је савременој култури и експерименту.

                                               

   

     

  Упркос финансијским тешкоћама, које се код нас подразумевају када се ради о било каквој врсти културних дешавања, програм је био доста разноврстан. Између осталог, отворена је изложба у знак сећања на недавно преминулог уметника Сашу Марковића Микроба, а наступали су и Тобић Тобић идол младих, Бојан Јовић са представом „Небу есцајг“, Драмска дружина Будионица одржала је представу „Научно фантастичан филм“.

  IMG2 1135  IMG2 3320

   

  У склопу „Књижевно vs филмско вече“ Сергеј Станковић је са групом добровољаца извео адаптацију приповетке „Робин и Грејс“ као комбинацију радио-драме и пантомиме.

  Млади уметници добили су добре критике ,а о представама су похвало писале и многе наше дневне новине. Иначе наш професор је свестрани уметник, пре свега књижевник, режисер позоришних представа а кад затреба, подједнако успешно, прихвати се и глуме. 

   

   

   

 • Пројекат Друга шанса


  druga šansa u našoj školi - pomoćnik u trgoviniПројекат „ДРУГА ШАНСА" финансира Европска унија у склопу развоја система функционалног образовања одраслих у Србији. Национална служба за запошљавање је потписала уговор са директором Економско-трговинске и машинске школе у Кучеву Слободаном Бојовићем о извођењу обуке под називом „обука за помоћника у трговини". По завршетку основне школе у Турији полазници друге шансе су се пријавили за наставак школовања у ЕТМШ у Кучеву и десет полазника је похађало наставу у трајању од 150 часова, том обуком су се оспособили теоретском и практичном наставом у нашој школи. Наставу је изводила професор Данијела Жикић. Уз присуство трочлане стручне комисије сви кандидати су успешно положили обуку и том приликом добили дипломе за звање „помоћник у трговини".

   druga šansa         

 • Трговина људима, предавање МУП-а из Пожаревца

   

  580098 3629833269382 317862624 n

   

  Предавачи Министарства унутрашњих послова из Пожаревца су дана 20.11.2014., у холу школе, одржали предавање о трговини људима.