Позоришна представа "Зато што те се плашим"

У склопу програма превенције вршњачког насиља, дана 24. октобра 2018. године, у великој сали Центра за културу „Вељко Дугошевић“ у Кучеву, изведена је представа „Зато што те се плашим“, којој су присуствовали ученици наше средње школе.

PHOTO-2018-11-15-08-39-05 1

Комад даје приказ доброг и лошег понашања међу младима и учи их да је једино право решење проблема здрава комуникација. Главну улогу тумачи глумац Иван Јевтовић, који потписује режију, а у представи играју и Милена Николић и Дејан Јајчанин.

Ова представа је едукативног карактера и специфична по томе што се састоји из три дела, први део је сама представа, док у другом делу програма, ученицима се обратио др Жарко Требјешанин, професор и психолог, који је дискутовао о теми којом се представа бави. Професор је поставио ђацима питање да ли им се представа допала и одушевио се одговором ученика да је реална јер представља ситуације које су стварне.

У трећем делу програма, који је био интерактивног типа, ђаци су глумцима давали инструкције и нашли се на тренутак у улози редитеља, како би они решили одређене конфликте из представе. Овај део је свакако био најинтересантнији јер су ученици могли сами да креирају ситуације и решења, а глумци су то приказали својом маестралном глумом.

Општи утисак је да не заслужују у животу сви аплауз, да смо сами одговорни за своје поступке и да је породица свакако јако важна карика у васпитању деце.

IMG 20181024 091341

IMG 20181024 094119